Povijest knjižnica u Zaprešiću i okolici - Marija Bartolić; Janja Severović; Vlasta Šolc (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske)
Cilj. Cilj rada je, na temelju literature, dokumenata te informacija kojima raspolažu ravnatelji i voditelji pojedinih knjižnica, otkriti, prikupiti i analizirati podatke te izraditi što vjerodostojniji, sustavan pregled razvoja knjižnica na području Zaprešića i okolice od osnutka prve knjižnice  do kraja 2018. godine.