Osmanlı Devleti - A.B.D. Ticari İlişkileri - Adem Kara (Akademik İncelemeler Dergisi)
Osmanlı Devleti’nin Amerikalılarla ilk karşılaşması Kuzey Afrika’da olmuştur. zaman içerisinde ticari ilişkiler artmış, Amerikan ticaret gemileri İzmir limanına kahve, baharat, mum, rom ve pamuklu ürünler getirip, afyon ve kuru meyve götürüşlerdir. Bu çalışmada Osmanlı Devleti’nin New York ve Chicago Baş Konsolosunun hazırlamış olduğu ticaret raporları dikkate alınarak, XX. Yüzyılın başlarında Osmanlı- Amerika Ticari ilişkileri izah edilmeye çalışılacaktır.