УРБАНОНІМИ МІСТ УКРАЇНИ ЯК МАРКЕР ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ НАСЕЛЕННЯ - Олексій Гнатюк (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії)
Запропоновано методику використання урбанонімів міст у якості маркерів територіальної ідентичності населення, зокрема шляхи виявлення характеристичних урбанонімів на загальнонаціональному, макрорегіональному, регіональному та локальному рівнях в межах території України. Розкрито специфіку формування множини урбанонімів поселення. Виявлено регіональні відміни структури урбанонімів міст України та показано їх зв’язок з місцевою географічною специфікою. Виокремлено кластери міст України за структурою характеристичних урбанонімів, наведено їх основні параметри.