ВПЛИВ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ НА СТРАТЕГІЇ ПРОСУВАННЯ КОМПАНІЙ - Андрій Калініченко (Економіка та суспільство)
У цій статті розглядається значний вплив штучного інтелекту (ШІ) на сучасні маркетингові стратегії компаній. ШІ відкриває нові можливості для персоналізації пропозицій, що дозволяє компаніям краще розуміти і задовольняти потреби своїх клієнтів. Використовуючи алгоритми машинного навчання, компанії можуть прогнозувати ринкові тенденції та адаптувати свої стратегії до змін у поведінці споживачів. Автоматизація рутинних завдань за допомогою ШІ знижує витрати часу і ресурсів, дозволяючи маркетологам зосередитися на стратегічних аспектах своєї роботи. Наприклад, впровадження чат-ботів та віртуальних помічників на основі ШІ покращує швидкість обслуговування та підвищує задоволеність клієнтів. Це допомагає компаніям не лише ефективно обробляти запити, але й підвищувати рівень лояльності клієнтів через своєчасні відповіді. Впровадження ШІ у маркетингові кампанії дозволяє значно збільшити рівень конверсії завдяки таргетованим рекламним повідомленням та персоналізованим рекомендаціям. Водночас впровадження ШІ ставить перед компаніями нові виклики, особливо у сфері етики та захисту даних. Забезпечення конфіденційності та безпеки даних клієнтів стає критично важливим завданням, оскільки зловживання або неналежне зберігання інформації може призвести до репутаційних та юридичних наслідків. У статті також наведені приклади успішного використання ШІ у маркетингових стратегіях відомих компаній, таких як Amazon, Netflix, Coca-Cola, Sephora та Spotify, які демонструють, як ШІ покращує їхні бізнес-процеси.