U procjepu kriterija - Božica Dragaš; Snježana Ercegovac; Marija Turković Kordić (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske)
Cilj. Cilj je rada propitati kriterije i aktualnu praksu nabave nevjerodostojne stručne građe u narodnim knjižnicama s gledišta dvaju temeljnih načela selekcije: načela vrijednosti publikacije (kvalitete) i načela potražnje (iskazanih ili pretpostavljenih potreba korisnika).