TÜRKİYE’DE METROPOLİTEN ALAN YÖNETİMİNDEN METROPOLİTEN YÖNETİŞİME GEÇİŞ: ANKARA ÖRNEĞİNDE BİR DEĞERLENDİRME - Ayşe TEKEL (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
2000’li yıllarda Türk kamu yönetim sistemi yeniden yapılanma sürecine girmiş, yeni yönetim anlayışı ‘yönetişim’ kavramına dayandırılmıştır. Yeniden yapılanma sürecinde metropoliten alan yönetiminde de kimi değişiklikler gündeme gelmiş, büyükşehir yönetimleri yeniden yapılandırılmıştır. Çalışmada mevcut metropoliten yönetim sistemi, Ankara örneğinde irdelenmiş, mevcut sistemdeki sorunlar saptanarak, metropoliten alanlarda etkin ve verimli bir yönetim sistemi için ne tür açılımlara yönelinmesi gerektiği tartışılmıştır.