ارتباط میان ناامنی غذایی با اضافه‌ وزن و چاقی در بین دانش‌آموزان دختر (12ـ15سال) نوجوان شهر ارومیه - هانیه قربان‌نژاد; فرنوش بخشی مقدم; محمد علیزاده; علیرضا دیدارلو (مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار)
زمینه و هدف  چاقی در کشورهای خاورمیانه شیوع زیادی دارد و مشکلات ناشی از آن از عمده‌ترین مسائل تغذیه‌ای و بهداشتی است. پژوهش حاضر به‌منظور بررسی ارتباط بین ناامنی با شاخص تودة بدنی در شهر ارومیه طراحی شد. مواد و روش‌ها در این تحقیق، 453 دانش‌آموز دختر به‌روش نمونه‌گیری چندمرحله‌ای انتخاب شدند. شاخص‌های تن‌سنجی شامل قد، وزن و دور کمر افراد با روش‌های استاندارد و ابزارهای کالیبره‌شده اندازه‌گیری شد. ناامنی غذایی با استفاده از پرسش‌نامة رادیمر ـ کرنل تعیین شد. یافته‌ها در ارتباط با امنیت غذایی، تفاوت معناداری بین افراد چاق و افراد با وزن نرمال مشاهده نشد. امنیت غذایی به‌طور مستقیم با لاغری ارتباط داشت (p = 0.04). این درحالی است که در مدل رگرسیون لجستیک چندگانه، ناامنی غذایی با لاغری ارتباط معکوس داشت [OR = 0.642, 85%CI (0.48-0.68), P = 0.033]. نتیجه‌گیری نتایج نشان داد امنیت غذایی با افزایش احتمال لاغری همراه است.