PAREIGA, PATOLOGIJA IR INTERSUBJEKTYVUMO GALIMYBĖ VĖLYVOJOJE I. KANTO FILOSOFIJOJE - Nerija Putinaitė (Problemos)
Straipsnyje aptariamas intersubjektyvumo klausimas vėlyvosios I. Kanto praktinės filosofijos, suprantamos kaip pareigų teorija, kontekste. Atskleidžiama kantiškojo moralės, teisės ir politikos subjekto specifika, ribojanti kalbėjimo apie "kitą" kryptis bei brėžianti laukus, kur "kito" skirtingumas yra netoleruotinas. Raktažodžiai: I. Kanto praktinė filosofija, intersubjektyvumas, Dievas ir žmogus, pareigos teorija, visuomeniškumas ir politinis viešumas.