Право на інформацію в цифровому середовищі - I. I. Shpugаnych; Y. Ya. Samahalska (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
В статті аналізується поняття і сутність права на інформацію як частини права на свободу слова і вираження поглядів. Такий підхід закріплений у міжнародному праві та підтриманий вітчизняним законодавством. Загальним Законом, що регулює право на інформацію в Україні вважається Закон «Про інформацію», в якому визначено, що право на інформацію передбачає вільно її одержувати, використовувати, поширювати та зберігати для реалізації̈ свої прав та законних інтересів. Також дозволяється її захищати від незаконного посягання інших осіб.