ЦИФРОВІ ІНСТРУМЕНТИ РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В БУДІВНИЦТВІ - Тетяна Пушкар; Олексій Старцев (Економіка та суспільство)
В статті розглянуто цифрові інструменти як чинник активізації інноваційної діяльності в будівництві. Окреслено значення цифровізації як підґрунтя інноваційного розвитку в цифровій економіці. Визначено основні проблемні питання, що стримують інновації в галузі, зокрема капіталомісткість, тривалі строки реалізації будівництва, фінансові обмеження, низький платоспроможний попит і необхідність оновлення нормативної бази. Обґрунтовано потенціал застосування цифрових технологій у подоланні цих проблемних питань. Визначено основні цифрові інструменти активізації інноваційної діяльності в будівництві, надано їх характеристику та окреслено очікувані результати від їх впровадження. Запропоновано систему індикаторів ефективності цифровізації, які кількісно та якісно окреслюють досягнення завдань розвитку інноваційної діяльності в будівництві.