Аналіз основних завдань та формулювання загальних алгоритмів застосування ударного безпілотного літального апарату тактичного рівня - С. А. Калкаманов; С. І. Пчельніков; А. П. Корнієнко; М. С. Капашин; А. О. Лодигін; В. А. Хлоп’ячий (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В статті наведені результати аналізу основних завдань ударного безпілотного літального апарату тактичного рівня та можливі тактичні прийоми їх бойового застосування. Розроблені варіанти пошуку цілі та доцільні варіанти маневрів під час її атаки. Визначені особливості функціонування безпілотного літального апарату під час проведення повітряної розвідки з передачею та фіксацією зображення місцевості. Розроблений загальний алгоритм дій бортової інтегрованої системи прийняття рішень безпілотного літального апарату під час напівавтономного виконання бойового завдання з урахуванням вірогідності ураження засобами протиповітряної оборони противника.