Вплив елімінаційної дієти на функціональний стан шлунково-кишкового тракту та печінки в жінок фертильного віку із симптомним аденоміозом - M.S. Lonshakova (Український журнал Здоров'я жінки)
Харчова непереносимість порушує роботу шлунково-кишкового тракту та печінки, симптоматика патології з боку яких значною мірою подібна до симптоматики аденоміозу.