Умови екстремальності допустимого елемента для задачі відшукання узагальненого чебишовського центра кількох замкнених куль деякого полінормованого простору відносно множини цього простору - Уляна Гудима; Василь Гнатюк (Математика, інформатика, фізика: наука та освіта)
В статті розглянуто задачу відшукання узагальненого чебишовського центра кількох замкнених куль деякого полінормованого простору відносно множини цього простору. Встановлено умови екстремальності допустимого елемента для цієї задачі, основанні на двоїстому поданні похідної за напрямком цільової функції еквівалентної задачі.