ÜNİVERSİTELERDE VERİLEN MUHASEBE EĞİTİMİNİN SİVAS İLİNDE FAALİYET GÖSTEREN KÜÇÜK VE ORTA BÜYÜKLÜKTEKİ İŞLETMELER VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLERİN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAMA DÜZEYİNİN İNCELENMESİ - Yüksel Aydın (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Üniversitelerde verilen muhasebe eğitimininküçük ve orta büyüklükteki işletmelerin ve serbest muhasebeci mali müşavirlerinbeklentilerini karşılama düzeylerini incelemek amacıyla Sivas ilinde bulunanKOBİ’ler ve SMMM’ler üzerinde bir araştırma yapılmıştır. Konunun amacınaulaşmak için katılımcılara, demografik özellikleri, işletme bilgileri ayrıca 20maddeden oluşan 5’li likert ölçeğe uygun hazırlanmış anket uygulanmıştır. Eldeedilen veriler SPSS 22 paket programı yoluyla analiz edilerek yorumlanmıştır.Sivas ilindeki KOBİ’ler ve SMMM’ler, üniversitelerde verilen muhasebeeğitiminin beklentileri karşılaması konusunda kararsızlık yaşadıklarıgörülmektedir. Çeşitli istatistiksel yöntemler kullanılarak yapılan farklılıkanalizlerinde ise demografik değişkenler arasında anlamlı bir farklılık bulunamamıştır.Bağımsız iki örneklem t testi sonucuna göre KOBİ’lerin muhasebe çalışanları ileSMMM'in toplam puan ortalamaları arasında istatistiki olarak anlamlı farklılıkbulunmaktadır.