ЗДІЙСНЕННЯ «ЗЕЛЕНИХ» ПУБЛІЧНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ: ПОТЕНЦІЙНІ ПЕРЕВАГИ ТА ВИКЛИКИ ДЛЯ УКРАЇНИ - В.К. МАЛОЛІТНЕВА (Економіка та право)
Досліджено основні виклики, які можуть постати перед Україною під час запровадження та здійснення «зелених» публічних закупівель, зокрема конфлікт «традиційної» цілі публічних закупівель із «горизонтальною» ціллю з охорони навколишнього середовища, у т. ч. більша вартість «зелених» закупівель, дискримінація учасників у «зелених» закупівлях і потенційні обмеження замовника у визначенні критеріїв оцінки тендерних пропозицій, наприклад пов’язаність із предметом договору про закупівлю. Зосереджено увагу на потенційних перевагах «зелених» закупівель і розроблено відповідні пропозиції.