Поняття земельного конфлікту - V. O. Bieliai (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті проведено комплексне дослідження складного та багатогранного явища земельного конфлікту, що набуває особливої актуальності в умовах сучасних соціально-економічних трансформацій та реформуванні земельного законодавства в Україні. Зростання кількості спорів щодо прав на землю обумовлено стратегічною цінністю землі як національного багатства, а також змінами в нормативно-правовій базі. Воєнний стан, запроваджений 24 лютого 2022 року, вплинув на реалізацію прав власності, користування та розпорядження земельними ділянками, що призвело до загострення суперечностей між учасниками земельних правовідносин.