Автоматизований пристрій розвантаження бункера з сипучими матеріалами - Наталія Ащепкова; Євгеній Мачковський (Challenges and Issues of Modern Science)
Процес розвантаження бункерів або вагонів з сипучими матеріалами зазвичай здійснюється за допомогою пневматичних пристроїв. Для використання в цеху промислові установки громіздкі, або не захищені від розсіювання матеріалу і утворення пилу. Таким чином, розробка власної конструкції пристрою для розвантаження бункера з сипучими матеріалами є актуальною задачею.