Клінічні аспекти прееклампсії: результати ретроспективного аналізу - D.O. Govsieiev; K.O. Spichak (Український журнал Здоров'я жінки)
Прееклампсія (ПЕ) є вагомою причиною материнської та перинатальної смертності. Щорічно у світі реєструється понад 2 млн випадків ПЕ та близько 76 тис. смертей серед жінок від цієї патології. Прееклампсія може спричиняти передчасні пологи та підвищувати ризик ускладнень. Клінічні прояви захворювання різноманітні. Тому вивчення клінічних особливостей ПЕ необхідне для поліпшення її профілактики, діагностики та лікування.