Результати застосування торакопластики у хворих на підлітковий ідіопатичний сколіоз - A.O. Mezentsev; D.E. Petrenko; D.O. Demchenko (Хірургія дитячого віку)
Через високу ефективність сучасних методів корекції деформації хребта і вірогідність виникнення інтра- і післяопераційних ускладнень після торакопластики, частота її використання значно зменшилася.