Kersten, C, (2019). Contemporary Thought in the Muslim World: Trends, Themes and Issues, London and New York: Routledge, Taylor & Francis Group, 2019, 218s. - Muhammet Özdemir (Türkiye Din Eğitimi Araştırmaları Dergisi)
Dünyanın birçok farklı yerinde bulunmuş ve ders vermiş ve 2007 yılından beri King’s College London’da görev yapmakta olan Carool Kersten’in ilk defa 2019 yılında yayınlanmış olan son kitabı, Contemporary Thought in the Muslim World: Trends, Themes and Issues (İslâm Dünyasında Çağdaş Düşünce: Yönelimler, Temalar ve Meseleler) başlığını taşımaktadır. İslâm, Ortadoğu, Güneydoğu Asya, din ve teoloji uzmanı olan Kersten, bu kitabında, küreselleşme ve bireyselleşme dönemine tekabül eden 1950 sonrası dönemde İslâm coğrafyasında üretilmiş düşüncelere, bu düşüncelerde öne çıkan yönelim, ana fikir ve sorun alanlarına, bunların nasıl sınıflanması ve anlaşılması gerektiğine, ayrıca yenidünyanın bu düşüncede nasıl alımlanmış olduğuna yoğunlaşmaktadır. Kitapta Türkiye’yi temsilen hem İlahiyat Fakülteleri içinden üretilmiş yeni düşüncelere ve hem de Rasim Özdenören ve İsmet Özel gibi Türkiye İslâm’ının edebiyatçı ve sosyal entelektüellerine filozof nitelendirmesiyle işarette bulunulmuş olması ilgi çekicidir. Hatta modern Batılı ve çağdaş filozoflarla Muhammed İkbal, Abdülkerim Suruş, Muhammed Hüseyin Tabatabai, Fazlur Rahman, Hasan Hanefi, Nasr Hamid Ebu Zeyd, Muhammed Âbid el-Câbirî, Seyyid Hüseyin Nasr ve İsmet Özel beraber anılmışlar, Fransız postmodern filozoflara koşut İslâm dünyasında post-kolonyal filozofların varlığından söz edilmiştir. Kitaba göre postmodern ve post-kolonyal filozofların ortak yönü, dünyada baskın hegemonik söylem ve politikayı eleştirel değerlendiren argümanlarıdır