ÇELİŞMEZLİK İLKESİ BAĞLAMINDA ARİSTOTELES’İN SOFİZME BAKIŞI - Harun Kuşlu (Felsefe Dünyası)
Bu makalede Aristoteles’in sofizm eleştirisini, çelişmezlik ilkesi bağlamındagöstermeye çalıştık. Bu bağlamda ilk olarak sofizme ve sofistik düşüncedeetkili olan filozofların fikirlerine değindik. Sonrasında Sokrates ve Platon’unsofizme bakışını kısaca ele aldık. Çelişmezlik ilkesini ve Aristoteles’in bu ilkeyedayanarak özellikle Protagoras üzerinden sofistlere karşı ortaya koyduğu eleştirilerianlattık. Son olarak makalede ulaştığımız sonuçları kısaca ve özetle saydık.