ФОРМУВАННЯ ДОХОДІВ БЮДЖЕТУ В УМОВАХ ЕКОНОМІЧНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ - Олексій Замковий (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена дослідженню механізмів формування доходів бюджету в умовах економічних трансформацій. В умовах воєнного стану вагомим є питання формування державних фінансових ресурсів, забезпечення фінансової безпеки та економічної стійкості держави. Важливим є розвиток інституційних засад формування доходів бюджету, підходів до розвитку фінансового механізму забезпечення податкових надходжень. Метою дослідження є розкриття сутності та удосконалення механізмів формування доходів бюджету в умовах економічних трансформацій. Вагомим є поступове збільшення фіскальної результативності податків, фінансово-економічної резильєнтності за сучасних суспільних та економічних викликів. Показано, що основні параметри податкової політики визначаються, виходячи з потреб у формуванні публічних фінансів, необхідних за обсягом для підтримки суспільного розвитку, забезпечення соціальної справедливості та стійкого розвитку економіки.