Taylor Collocation Method for Nonlinear System of Second-Order Boundary Value Problems - Elçin GÖKMEN; Mehmet SEZER (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi)
Bu çalışmada, lineer olmayan ikinci mertebe sınır değer probleminin yaklaşık çözümünü elde etmek için bir nümerik yaklaşım önerilmiştir. Bu teknik, temel olarak sıralama noktaları ile birlikte kesilmiş Taylor serisi ve onun matris gösterimlerini esas almaktadır. Matris metodu ile problem, lineer olmayan cebirsel denklem sistemine indirgenir. Ayrıca, sunulan tekniğin geçerliliği ve uygulanabilirliğini göstermek için nümerik örnekler verilmiştir. Metodun uygulanması kolaydır ve uygulama sonucunda doğru sonuçlar elde edilir. Çalışmadaki bütün sayısal hesaplamalar Maple 9 programında yapılmıştır