Порушення менструального циклу в жінок репродуктивного віку: сучасний погляд на проблему (огляд літератури) - V.K. Kondratiuk; N.E. Gorban; N.P. Dzis; K.O. Kondatiuk; G.A. Dzuba (Український журнал Здоров'я жінки)
Менструальне здоров’я як складова репродуктивного здоров’я - стан повного фізичного, психічного та соціального благополуччя, а не просто відсутність хвороб, є невід’ємною частиною поліпшення здоров’я жінок в усьому світі, досягнення цілей сталого розвитку суспільства і реалізації ґендерної рівності та прав людини.