Harabe Deresi Havzasında Yağış-Akış ilişkisinin AGNPS Modeliyle Değerlendirilmesi - Cüneyt Aydın; Y. Ersoy Yıldırım (Journal of Agricultural Sciences)
AGNPS modeli dünyada ve özellikle Amerika Birle şik Devletlerinde havza baz ı nda yayg ı n olarak kullan ı lan modellerden birisidir. Şanl ı urfa Köy Hizmetleri Araştı rma Enstitüsü havzalar ı ndan biri olan Harabe Deresi havzas ı verilerinin esas al ı nd ığı bu çalışmada, 1992-1996 y ı lları aras ı nda düşen ve 25.4 mm'den büyük olan ya ğış lar sonucu ortaya ç ı kan yüzey akış lar AGNPS modeli ile tahmin edilmi ştir. Sonuçta, yöre ko şulları nda mart ve may ı s aylar ı aras ı ndaki dönemde yüzey ak ış tahminlerinde AGNPS modelinin kullan ı labileceğ i belirlenmiştir.