Torakal spinal kord basısı ile saptanan malign meme lezyonu metastazı: olgu sunumu - Can Yaldız; Özlem Kıtıki Kaçıra; Tibet Kaçıra; Zeynep Kahyaoğlu (Sakarya Tıp Dergisi)
Kanser tedavisindeki gelişmelere paralel olarak kanserli hastaların yaşam süreleri de uzamaktadır. Meme kanseri günümüz şatlarında kadınlarda en sık görülen kanser türüdür(%24.1). Meme Ca olgularında uzak metastazlar iskelet sisteminde en sık vertebral kolona olmaktadır. Sunduğumuz 60 yaşında olgu ağrı şikayetiyle kliniğimize başvurmuş yapılan radyolojik tetkikler sonucu gözlenen spina kord kompresyonu acil şartlarda kaldırılmış ve patoloji raporu meme kanseri metastazı olarak bildirilmiştir. Amacımız, erken cerrahi girişim hayat kalitesinin artmasında önemini vurgulamaktır.