Методика розрахунку зон виявлення цілей оглядовими засобами радіолокації, розгорнутими на реальних позиціях - Климченко В.Й.; Петрушенко М.М.; Маляренко О.С.; Трофимов І.М.; Куц В.С. (Системи озброєння і військова техніка)
Аналізуються відомі методики розрахунку зон виявлення цілей радіолокаційними станціями на основі математичної моделі (апроксимуючої функції) діаграми направленості антени РЛС в кутомісцевій площи-ні. Розглядається комбінована методика визначення зон виявлення цілей, яка поєднує в собі переваги відо-мих і широко вживаних на сьогодні методик. Сутність запропонованої методики полягає в поєднанні ана-літичних розрахунків з результатами обльотів РЛС в період її випробувань. Врахування інтерференції пря-мої і відбитої від підстильної поверхні радіохвиль здійснюється тільки для тих позицій або окремих секто-рів, в яких розмір ділянки, істотної для віддзеркалень радіохвиль, не перевищує дальність до найближчих перешкод, що створюють затінювання (кути закриття).