AYTÜL AKAL'IN ÇOCUK KİTAPLARINA İÇ VE DIŞ YAPI AÇISINDAN BAKIŞ - Ömer Adıgüzel (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Türkiye'de çocuk yazını alanı özellikle son yıllarda önemli ve olumlu yönde bir ivme kazanmış, biçim ve içerik açısından batılı ömeklere uygun eserler Oltaya çıkarmaya başlamıştır. Bunda özellikle yazma eylemini sadece çocuklar üzerine kuran, çocuğu ve onun gelişim özelliklerini bilen, yazarların etkisi büyüktür. Aytül Akal Türkiye'de yazma uğraşını çocuk kitapları üzerinde kuran, kitaplarındaki tüm dramatik yapılanmayı çocuğun imge dünyasına uygun kurgulayan ve bu doğrultuda 70'e yakın çocuk kitabı yazan bir yazardır. Akal'ın kitapları bu makalede iç ve dış yapı özelliklerine göre ele alınmıştır.