Вплив збройних конфліктів на довкілля - N. H. Shashuryna (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Збройні конфлікти завжди супроводжуються масштабним руйнуванням не лише інфраструктури та людського потенціалу, а й природного середовища. Сучасна практика ведення воєнних дій засвідчує, що екологічні наслідки війни можуть бути довготривалими, транскордонними та незворотними. Особливу стурбованість викликає відсутність належних механізмів реагування та притягнення до відповідальності за воєнні екологічні злочини.