Burdur Kent İmajı: Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğrencileri Üzerine Bir Alan Araştırması - Burdur City Image: A Case Study On Mehmet Akif Ersoy University Students - Mustafa Demirel (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
ÖzetBu çalışmada Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencilerinin Burdur kent imajına ilişkin algılarının ölçülmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla öğrencilerin, kentin  avantajlarına, soyut imaj unsurlarına ve burdur halkına yönelik imaj algıları ölçülmüştür. Burdurlu olmayan ve üniversite eğitimi almak amacıyla Burdur’a gelen  962 öğrenci ile yüz yüze anket yöntemi ile veri toplanmıştır.  Elde edilen sonuçlara göre öğrencilerin hem Burdur kenti hem de Burdur halkına yönelik imaj algılarının orta düzeyde olduğu belirlenmiştir. Güçlü bir kent imajı, kentin her açıdan gelişmesine, kalkınmasına katkıda bulunacak destekleyici bir unsur olarak görülmektedir. Bu bağlamda Burdur’un kent imajını geliştirecek çalışmaların acilen yapılması gerekmektedir.