27 MAYIS ASKERİ MÜDAHALESİ’NİN KONYA BASININDAKİ YANSIMALARI / THE REFLECTIONS of THE 27th MAY MILITARY INTERVENTION on KONYA PRESS - Melek NALBANTOĞLU; Fehmi AKIN (Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi)
Çalışmada 27 Mayıs Askeri Müdahalesi’nin Konya basınına yansımaları incelenmiştir. Bu yansımaların değerlendirilebilmesi için Türkiye’nin çok partili hayata geçiş süreci, Demokrat Parti’nin iktidarı ve askeri müdahaleye ortam hazırlayan gelişmeler, tarihsel gelişim açısından ele alınmıştır. Konya basını temel olarak ele alınmış, 27 Mayıs Askeri Müdahalesi karşısında Konya basınının nasıl bir tutum takındığı ve kamuoyu oluşturmadaki gücü ortaya konmuştur. 1960 ve 1961 yıllarına ilişkin Konya basınının incelenmesi sonucunda; basının Konya’da kamuoyu oluşturmada etkili olduğu görülmüştür.