Poeetiline mõtlemine, kirjandus ja fenomenoloogia Peter Handke teadvuspoeetika näitel / Poetic Thinking, Literature and Phenomenology—on the Example of Peter Handke’s Poetics of Awareness - Marko Pajević (Methis: Studia Humaniora Estonica)
Teesid: Käesolev artikkel toob esile seose kirjanduse ja fenomenoloogia vahel. See rõhutab eeskätt keele tähtsust fenomenide tajumisel. Seejärel keskendub see 2019. aasta Nobeli kirjandusauhinna laureaadi Peter Handke poeetikale, kusjuures kõigepealt visandatakse lühidalt tema aistimispoeetika, et siis lühiteksti „Spliti saapapuhastaja“ („Der Schuhputzer von Split“) näitel välja tuua, mispoolest seda kirjutamise viisi võib nimetada fenomenoloogiliseks, mida seejärel süvendatakse tema poetoloogiliste mõtteavalduste varal. Sealjuures viidatakse ikka ja jälle ka minu poeetilise mõtlemise mõistele.