СПОРАЗУМ О ПРИЗНАЊУ КРИВИЦЕ - PRO ЕТ CONTRA - Раденко Јанковић (Српска правна мисао)
Споразум о признању кривице (у даљем тексту споразум) пред- ставља новину у кривичнопроцесном законодавству Босне и Хер- цеговине (у даљем тексту БиХ). Он се на овим просторима први пут појавио у Закону о кривичном поступку Брчко Дистрикта БиХ који je донесен 23.10.2000. године.1 Дана 24.01.2003. године донесен je нови Закон о кривичном поступку БиХ којим je у кривични поступак уведен споразум.2 Нови Закон о кривичном поступку Републике Српске ступио je на снагу 01.07.2003. године3, a нови Закон о кривичном поступку Федерације БиХ 01.08.2003. године.4 И они су у кривични поступак увели споразум. Споразум je „чедо“