Jerzy Pietrzak, Po Cecorze i podczas wojny chocimskiej. Sejmy z lat 1620 i 1621. Acta Universitatis Wratislaviensis, No 549, Historia XXXVIII, Wrocław 1983, s. 187. - Kazimierz Orzechowski (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja: Jerzy Pietrzak, Po Cecorze i podczas wojny chocimskiej. Sejmy z lat 1620 i 1621. Acta Universitatis Wratislaviensis, No 549, Historia XXXVIII, Wrocław 1983, s. 187.