Автодидактичні передумови та важелі активізації позааудиторної самостійної роботи студентів - Hanna Tkachuk (Педагогічний дискурс)
Доведено, що самостійна робота студентів (СРС) є такою, що має статус чітко вираженого наукового поняття, а процес учіння є функцією цілі – одержання знань, набуття і розвиток навичок і умінь. Розвинуте розкриття поняття актуалізація інтересу як головного важеля і головної рушійної сили СРС та відображений механізм ініціювання актуального інтересу і виявлення розподілу актуалізованого інтересу в просторі змісту освіти з навчальної дисципліни «Загальна хімія», що здійснено вперше. Показано, що важливими для розвитку у системі автодидактики є: задачнісний підхід і семестрові контрольні роботи (задачі), комплексні контрольні роботи (ККР), комплексні контрольні завдання (ККЗ) за спеціальностями, а також застосування активних методів навчання та комп’ютерної симуляції лабораторного практикуму з хімічних навчальних дисциплін.