Türk Kadınına Verilen Adlar - Seyyare Duman (Dilbilim Araştırmaları Dergisi)
Bu araştırmanın başında vurgulamak istediğim konu, kadın adları ile ilgili olarak sadece bir kaç makale yayınlanmış olduğudur. Durum böyle olunca, bibliografyanın da sınırlı olması doğal.Yazıma onomastiğin (adbilimin) tanımıyla başlayarak, ad verme yöntemlerine değindikten sonra, Türk kadınlarına nasıl ad verildiğine ve ad verirken nelerin etken olduğunu belirtmeye çalışacağım.