ІНВЕСТИЦІЙНА ПОЛІТИКА БАГАТОНАЦІОНАЛЬНИХ КОРПОРАЦІЙ ЄС - Іван Синетар; Олена Заяць (Економіка та суспільство)
У статті досліджуються особливості інвестиційної політики багатонаціональних корпорацій Європейського Союзу. Акцентовано увагу на тому, що Європейські багатонаціональні компанії дуже різноманітні, включають як надвеликі, так і відносно невеликі компанії, які мають різну історію створення, галузеву та національну специфіку. Виокремлено особливості діяльність європейських багатонаціональних компаній. Ідентифіковано, що Європейський Союз має один із самих відкритих інвестиційних режимів у сучасному світовому господарстві, і у сукупності країни-члени ЄС мають найменші обмеження щодо прямих іноземних інвестицій. В результаті проведеного дослідження зроблено висновок, що інвестиційна політика ЄС як складова спільної комерційної політики є сьогодні виваженою, послідовною та збалансованою.