مروری بر ویژگی‌های فوتوکاتالیستی نانوکامپوزیت های حاوی اکسیدگرافن جهت استفاده در غشاهای پلیمری به منظور تخریب پساب های رنگی - مهسا گل‌محمدی; علی‌‌اصغر صباغ الوانی; حسن سامعی; رضا سلیمی (مطالعات در دنیای رنگ)
صنعت نساجی یکی از صنایعی است که پساب آن‌ها به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مخاطرات محیط‌زیست شناخته می‌شود. پساب این صنعت حاوی مقدار زیادی ماده رنگزا‌‌‌، مواد شیمیایی و فلزات سنگین استکه برای سلامتی انسان و محیط‌زیست خطرناک هستند. انعقاد، روش زیستیو اکسایش پیشرفتهازجمله روش‌های کاربردی هستند که در تصفیه پساب‌ها مورداستفاده قرار می‌‌گیرند. سازوکار اصلی فرآیندهای اکسایش پیشرفته بر پایه‌ تولید رادیکال هیدروکسیل است که این رادیکال‌ها قادرند ترکیبات مقاوم در برابر اکسایش را تخریب‌‌ کنند. همچنین، استفاده از نیمه‌رساناهایی با شکاف انرژی مناسب که بتوانند پاسخ خوبی در برابر تهییج نور مرئی از خود نشان دهند به بهبود این فرآیند کمک شایانی می‌کند. از طرفی، اکسید گرافن کاهش‌یافته برای بهبود خواص فوتوکاتالیستی و درنتیجه بهبود حرکت الکترون‌ها به کار گرفته می‌‌شوند. لذا، همراهی این دو ماده در کامپوزیت، بازده عملکرد فوتوکاتالیستی را به میزان قابل‌توجهی افزایش داده و سبب ایجاد خواص جذب بالا و رسانایی شده که این امر سبب می‌شود، تخریب نوری آلودگی‌‌ها به مقدار به سزایی تسهیل گردد. حال، قرارگیری این مواد در غشا پلیمری، ضمن بهبود فرآیند فوتوکاتالیستی از ورود ذرات کاتالیزورنوری به داخل پساب تصفیه‌شده نیز ممانعت به عمل می‌آورد.