УДОСКОНАЛЕННЯ АНТИКРИЗОВОЇ СТРАТЕГІЇ ПАТ «ЗКЗ» В СИСТЕМІ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ - Вікторія Томарева-Патлахова; Наталія Протопопова (Економіка та суспільство)
У статті надано характеристику результатам діяльності та показникам фінансової стійкості ПАТ «ЗКЗ» за період 2-21-2023 років, визначено позитивні і негативні тенденції розвитку підприємства, визначено чинники зовнішнього середовища, що мають найбільш вагомий вплив на результативність господарської діяльності. Запропоновано механізм антикризової стратегії ПАТ «ЗКЗ» до нового іноземного ринку з метою підвищення економічного ефекту фінансово-господарської діяльності та розроблено алгоритм процесу організації експортної діяльності ПАТ «ЗКЗ» з метою управління ефективністю фінансово-господарської діяльності. Реалізація запропонованих заходів дозволить підприємству зміцнити свої позиції на міжнародному ринку, розширити експортний потенціал, підвищити ефективність управління фінансово-господарською діяльністю та забезпечити стійкий розвиток підприємства в умовах жорсткої конкуренції в системі фінансово-економічної безпеки.