Adaptivnost alohtonih drvenastih biljaka u gradskom parku u Doboju (Republika Srpska, Bosna i Hercegovina) - Ljubica Lukač (Glasnik Šumarskog Fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci)
U radu su predstavlјeni rezultati istraživanja adaptivnosti alohtonih vrsta drveća i grmlјa na uslove sredine u gradskom parku u Doboju Podaci su prikuplјeni na terenu od juna 2011. do novembra 2012. godine. Prikuplјani su podaci o taksacionim elementima, vitalnosti i dekorativnosti i ostalim važnim elementima. Rezultati pokazuju koje su vrste dobro, a koje loše adaptirane na uslove sredine u gradskom parku u Doboju Na kraju su iznešeni mogući razlozi loše ocjene nekih vrsta, kao i prijedlog mjera koje je potrebno sprovoditi prilikom unošenja alohtonih drvenastih vrsta u budućnosti.