Шляхи підвищення ефективності системи виявлення та оцінювання інформаційних загроз - Leonid M. Artushin; Serhii V. Chernyshuk (Sučasnì Informacìjnì Tehnologìï u Sferì Bezpeki ta Oboroni)
У статті розглянуто типовий порядок організації та ведення моніторингу відкритих джерел інформації спеціальними підрозділами Збройних Сил України в інтересах виявлення та оцінювання рівня інформаційних загроз. Проаналізовано існуючі підходи до виявлення та оцінювання рівня інформаційних загроз, встановлено їх переваги і недоліки, визначено показники, часові та ресурсні обмеження щодо такого виду діяльності у Збройних Силах України. Сформульовано та формалізовано задачу підвищення ефективності виявлення й оцінювання рівня інформаційних загроз.