İLETİŞİM SİSTEMLERİ-SİYASAL SİSTEM İLİŞKİLERİ BAĞLAMINDA İLETİŞİM ALANININ DÜZENLENMESİ VE MEDYA-DEVLET İLİŞKİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ - Metin Işık (Selçuk İletişim)
İletişim sistemleri ile siyasal sistemler arasındaki ilişkileri sorgulamayı amaçlayan bu çalışmada  devletin iletişim alanındaki rolü ve faaliyet çerçevesi de ele alınmaktadır.Siyasal sistemlerin etkisiyle ortaya çıkan iletişim sistemleri otoriter, totaliter ve liberal olmak üzere üç ana başlık altında incelenerek, herbir sistemde devletin rolü ortaya konulmaya çalışılmaktadır.Otoriter ve totaliter kuramların egemen olduğu ülkelerde devletin iletişim alanında mutlak bir denetimi sözkonusuyken; liberal-çoğulcu geleneğin hakim olduğu ülkelerde iletişim araçları bireysel özgürlükleri yaşamanın bir aracı olarak görüldüğünden, devletin rolü de minimal bir düzeyde konumlandırılmaktadır.