Метод формування групи суб’єктів сил оборони для реалізації замислу операції асиметричної протидії виявленій (прогнозованій) загрозі - В.Ю. Богданович; А.М. Сиротенко; О.В. Дублян; В.І. Доброгурський (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
Стаття присвячена проблемі підвищення ефективності протидії застосуванню військової сили з боку більш сильного у воєнному відношенні противника шляхом асиметричного впливу у вразливих для нього точках і завдання йому неприйнятного збитку, за якого він вимушений відмовитися від подальшого застосування військової сили. Розглянуто метод формування групи суб’єктів, яка в умовах обмежених ресурсів здатна завдати противнику такого збитку.