Konsulentbistand i saksforberedelsen - Tarjei Ellingsen Røsvoll (Kritisk Juss)
Denne artikkelen vil kritisk undersøke forslaget i NOU 2019: 5 til ny § 26 (Backer-utvalget), som omhandler bruk av private sakkyndige, konsulenter eller lignende i saksforberedelsen. Forslaget presenteres og plasseres i en politisk-historisk kontekst. Deretter ses forslaget i sammenheng med gjeldende rett om forvaltningens organisering av egen virksomhet, et tema Backer-utvalget unnlater å ta opp. Til slutt presenterer jeg svært kort teorien om rettslig form, og benytter denne for å forstå, forklare og så kritisere Backer-utvalgets forslag til § 26 for å basere seg på en ensidig forståelse av forvaltningsorganet som rettslig begrep.