Suatu Pendekatan Progresif terhadap Kesilapan-kesilapan dan Peranan Pembetulan Sendiri di dalam Perkembangan Kemahiran menulis - Elaine Morais (Journal of Modern Languages)
Makalah ini akan dimulakan dengan meneliti pendekakan yang bercorak tradisional terhadap kesilapan-kesilapan di dalam karangan, dan kemudiannya akan beralih kepada perbincangan mengenai pendekatan secara progresif yang disyorkan di sini. Hujah saya yang pokok ialah bahawa penulisan adalah merupakan satu proses pemikiran yang penting dan bahawa kesilapan adalah merupakan satu bahagian yang penting dalam proses belajar menulis.