UMOWA O DOFINANSOWANIE JAKO SZCZEGÓLNY TYP UMOWY STOSOWANEJ PRZEZ POLSKĄ AGENCJĘ ROZWOJU PRZEDSIĘBIORCZOŚCI W POSTĘPOWANIU W SPRAWIE UDZIELENIA WSPARCIA W ŚWIETLE KONCEPCJI UMOWY ADMINISTRACYJNEJ W POLSKIEJ I W NIEMIECKIEJ DOKTRYNIE PRAWA.STUDIUM PRZYPAD - Paweł Sancewicz (Zeszyty Prawnicze)
Celem niniejszego artykułu jest analiza umów stosowanych przez Polską Agencję Przedsiębiorczości w postępowaniach w sprawach udzielania wsparcia finansowego. Przeanalizowane zostały zarówno umowy cywilnoprawne, jak i umowy o dofinansowanie zawierane przez PARP.