ОДНОСИ ИЗМЕЂУ ВЛАДИНЕ И УПРАВНЕ ФУНКЦИЈЕ С ПОСЕБНИМ ОСВРТОМ НА ЛОКАЛНИ НИВО - Петар Кунић (Српска правна мисао)
Односи у извршној власти између владине и управне функ- ције представљају сложено питање. Владина функција и све- присутна јавна управа доживљавају корјените промјене. Влада добија све важнију улогу и већу одговорност како у креирању политике тако и у законодавству, а управа превазилази своју сервисну улогу да припрема и извршава и својом стручношћу и знањем знатно утиче не само на спровођење утврђене политике већ и на њено функционисање. Ако се то спусти на локални ниво онда је још теже повући границу између извршне и управне (административне) власти јер је административна служба потпуно у функцији начелника као носиоца извршне функције и у организационој структури јединице локалне самоуправе не представља посебан орган.