РИЗИКИ ТА ОБМЕЖЕННЯ ВПРОВАДЖЕННЯ ТАРГЕТОВАНОЇ РЕКЛАМИ В СИСТЕМІ МАРКЕТИНГОВИХ КОМУНІКАЦІЙ - Владислав Медведєв (Економіка та суспільство)
У статті досліджено потенційні ризики та обмеження, пов’язані з впровадженням таргетованої реклами в системі маркетингових комунікацій. Акцент зроблено на комплексному аналізі технічних, стратегічних, фінансових, репутаційних та зовнішніх викликів, які можуть суттєво впливати на ефективність персоналізованих рекламних кампаній. Окреслено, що впровадження інструментів таргетингу супроводжується не лише можливостями покращення взаємодії зі споживачами, а й значними ризиками, серед яких — некоректна обробка даних, помилки сегментації аудиторії, нераціональне використання бюджету, зниження довіри до бренду, а також посилення законодавчого тиску. Результати дослідження дозволяють стверджувати, що в умовах цифрової трансформації ринку таргетована реклама потребує не лише технологічного вдосконалення, але й чіткого усвідомлення ризиків, що виникають у процесі її впровадження. Обґрунтовано, що ефективне управління ризиками потребує комплексного підходу, який включає аналітичну точність, стратегічну ясність, фінансову дисципліну та етичну відповідальність.