1960’DAN GÜNÜMÜZE KONYA’DA YEREL GAZETECİLİK - Bünyamin Ayhan; Adem Demirsoy (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışma Türk basınının kırılma noktalarından biri olan 1960’dan bugüne Konya yerel basınıhakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır. Ulusal basının aksine yerel basın yapılanma ve içerik olarak oldukça zayıf ve geridir. Aynızamanda yerel basın ülkenin içinde bulunduğu demokratik gelişmişlik düzeyi ile doğrudan ilintilidir. Diğer taraftan ulusal ve küresel basın araştırmalarının yanında yerel basın hakkında özellikle belirlenmişve tarihsel kökenleri geçmişe dayalıçalışmalar oldukça azdır. Özellikle basının 1960’lıyıllara kadar geçirdiği evreler üzerine yapılan çalışmalar genel bir yaklaşım içerinde ele alınarak mikro düzeyde incelemeler bulunmamakta, bundan sonraki süreçte ise yerel basının geçirdiği evreler üzerinde yeterince durulmamaktadır. Araştırmada, Konya örnekleminden yola çıkarak yerel basının içinde bulunduğu durum tarihsel bir bakışaçısıyla ele alınmak istenmektedir. Konya yerel basını, aynızamanda diğer yerel basınların bir örneği durumundadır.