Підприємство як єдиний майновий комплекс в іпотечному правовідношенні - A. A. Herts (Аналітично-порівняльне правознавство)
Серед цивільно-правових інститутів особливої уваги заслуговує інститут іпотеки підприємства як єдиного майнового комплексу. Іпотека є саме тим інструментом, завдячуючи якому формуються надійні засоби правового регулювання і захисту інтересів учасників іпотечних правовідносин в Україні.